• AMERIKAN DOLARI
    32,4504
    % -0,15
  • AVUSTRALYA DOLARI
    21,2093
    % 0,04
  • € EURO
    34,8290
    % -0,66
  • £ POUND
    40,7959
    % -0,56
  • ¥ YUAN
    4,4798
    % -0,18
  • РУБ RUBLE
    0,3540
    % -0,13
  • ÇEYREK ALTIN
    4.048,00
    % 0,02
  • BIST 100
    9.915,62
    % 2,05

Cebe Havale Nasıl Yapılır, Cepbank Cebe Para Gönderme [GSM]

Cebe Havale Nasıl Yapılır, Cepbank Cebe Para Gönderme [GSM]

Cebe havale nedir ve nasıl yapılır detaylı olarak inceleyeceğiz. Kişiler soruyor Cepbank nedir, nasıl yapılır ve cep telefonuna para gönderme işlemi yapmak için neler gerekli? Bu işlem artık telefonlara bağlandı, telefon numarasına para gönderme yöntemi için hesabınızda yada kredi kartınızda nakit olması durumunda mümkün.

Peki, cebe havale nasıl oluyor? Bu işlemi Cepbank ile yapmak isteyenler için üç adımlık bir işlem bulunuyor. Dijital dünyaya en çok ayak uyduran sektör elbette bankacılık. Tüm bankalarda olduğu gibi cebe havale işlemi için bir hesap numarasına yada uzun uzun bir IBAN numarasına gerek kalmadığı gibi para göndermek istediğiniz kişinin de hesabının olmasına gerek yok.

Bu nedenle para aktarım işlemlerinin en pratik yolu olarak sunulan hizmetler arasında. Cepbank yapabilmek için atmanız gereken adımların başında internet bankacılığı ya da cep şubesini kullanmak geliyor. Bu sayede istediğiniz zaman mesai saati kavramı olmaksızın telefonu olan kişilere para gönderebiliyorsunuz. Bu işlemi ayrıca hem vadesiz mevduat hesabınızdan hem de kredi kartınızdan da yapabilme imkanı verilmiş. Şimdi dilerseniz cebe havale nasıl yapılır inceleyelim.

Cebe Havale (Cepbank) Nedir?

CepBank nedir, cebe Para Transferi, banka hesabı olmadan bile internet veya mobil uygulamalar üzerinden para transferi yapmanızı sağlayan bir uygulamadır. Kısa bir işlemle cep telefonu numaranız üzerinden kolayca para transferi yapabilirsiniz. Aktarımdan sonraki 10 dakika içinde bireyin TR ID’sini ve cep telefonu numarasını girin, miktarı girin ve onaylayın.

Daha sonra bu parayı gönderdiğiniz bankanın ATM’sinden çekebilirsiniz. İşlemden hemen sonra şifre kişinin telefonuna gönderilir ve bu şifre sayesinde herhangi bir ATM’den kolayca çekilebilir. Banka, havaleyi yapan kişi tarafından belirlenen işlem ücretlerini tahsil eder.

Cep Bank, herkes tarafından bilinmemesine rağmen, aslında yaygın olarak kullanılan bir para transferi yöntemidir. Cebe havale ne demek diyenler için bu konuyu detaylı olarak ele aldık. Özellikle hafta sonları ve çalışma saatleri dışında EFT işlemi olmadığından, insanlar nasıl para emri yapılacağını sorarak insanların cep telefonu numaralarını ödemeyi seçebilirler. Cebe aktarmaya ne dersiniz?

Cebe Havale Yöntemi İle Cep Telefonuna Para Nasıl Gönderilir?

Cep havale nasıl yapılır, Para gönderimi yapabilmek için internet bankacılığı girişi sonrası atacağınız adımlar şu şekilde;

  • Para Transferleri Menüsünü seçmek,
  • Açılan menüden Cebe Para Gönder sayfasını açmak,
  • Açılan sayfada para gönderimi yapmak istediğiniz hesabı seçmek,
  • Alıcının Cep Telefonu Numarasını Girmek,
  • Alıcının Adı ve Soyadını girmek,
  • Göndereceğiniz tutarı yazmak,

Bütün bu işlemler sonrasında altta bulunan bölümde gönderilen paranın kira ödemesi olması halinde işaretlemeniz gerekiyor. Bu yasal olarak olması gereken husus. Ayrıca burada bir sonraki para gönderim işlemi yapabilmeniz için Akıllı Rehbere ekle menüsü de bulunuyor. Tüm işlemleri bitirdikten sonra altta bulunan devam tuşu ile onay veriyorsunuz ve gönderiminiz başarı ile sonuçlanmış oluyor. Cepbank nasıl yapılır diyenler bu şekilde kolayca para gönderebilirler.

Cebe Gelen Havaleyi, Parayı Nasıl Çekebilirim?

Cepbank para çekme adımları ise, gönderilen para neticesinde alıcının numarasına SMS ile para geldiğini, bunun için en yakın ATM’yi ziyaret etmeniz gerektiği hususu bildirilir. Burada size gelen bir referans kodu ise paranızı alabilmenizin kilit rolünde. Alıcı ilgili banka ATM’sine giderek kartsız işlemler bölümünde para çekme, cebe gelen parayı çekme  menüsünden adı soyadı, TC numarası, referans kodu ve gelen para tutarını girdikten sonra çekim yapabiliyor. Gelen para bir kerede çekilmeli. Parça parça çekilmesi mümkün değildi.

Gönderilen Cebe Havale işlemleri verilen limitler neticesinde yapılabiliyor. Yani yüksek rakamlarda para gönderimi söz konusu değil. Bu daha çok öğrencilere ve ani gelişen olay neticesinde günü kurtarabilmek adına geliştirilmiş bir para aktarım işi. Bu nedenle gönderilen para 24 saat içerisinde çekilmesi gerekir. Çekilmezse ya da çekim esnasında referans kodunu yanlış girilmesi gibi olaylar sonrası para gönderici hesabına iade ediliyor.

cebe havale gönderme

Cebe Havale Masrafları Ve Limitleri Nelerdir?

Cebe havale işlemlerinde 5 TL masraf ücreti ile gönderilen cepbank işlemi göndericinin isteği halinde çekilmeden de iptal edilebiliyor. Bu anlamda banka müşteri ilişkileri temsilciniz ile görüşmek zorunda kalabiliyorsunuz. Fakat gün içinde çekilmeyen paralar zaten kişilere iade ediliyor. Bu da ayrı bir kolaylık olarak sunulun hizmet

Cepbank işlemi limitleri ise şu şekilde;

  • Günde en fazla iki kez 500 Lira
  • Haftada en fazla dört kez 1.000 Lira
  • Ayda 6 kez olmak üzere en fazla 1.500 Lira

İlgili Makale : Hafta Sonu Havale Yapılır Mı?

Cep Telefonuna Para Göndermenin Riski Bulunur mu?

Tamamen cep numarasına gönderilen para aktarma işleminin bir riski bulunmuyor. Daha çok kişilerin endişesi referans kodunu kopyalayanların parayı çekip çekemediği. Burada kodunuzu kaptırmış olsanız dahi alıcının adı soyadı ve TC numarası gereklidir.
Bu hususların olmaması neticesinde para çekimi söz konusu olmadığından cepbank yapma işlemi de güvenli bir bankacılık işlemi olarak sunuluyor. Zira 3. Dünya ülkelerinde banka şubelerinin fazla olmaması hatta bazı bölgelerde hiç olmaması nedeniyle bu işlem yaklaşık 15 yıldır kullanılan bir hizmet.

Başka Bankaya Cepbank Yapılır Mı?

Aslında bu çok sorulan bir soru bu yüzden bunu şöyle açıklamak istiyorum;

Cepbank cebe havale işlemleri aynı bankalar arasında yapılmaktadır. Yani başka bankalar arası cepbank ile para havalesi yapmak mümkün değildir.

Eğer başka bankaya para göndermek istiyorsanız EFT yöntemini denemelisiniz.

Cepbank İşlemi Nasıl İptal Edilir?

Cepbank iptali yapmak istiyorsanız karşı tarafa gönderdiğiniz para çekilmemiş ise Cepbank işleminizi kolay bir şekilde iptal edebilirsiniz. Bunu yapabilmek için internet bankacılığı şubenize girmeniz yada mobil bankacılık uygulamanız üzerinden erişim sağlayarak gerçekleştirilen işlemi iptal edebilirsiniz.

Cepbank ile cebe para gönderme ve havale işlemlerinde gönderilmiş olan para karşı numara tarafından 24 saat içerisinde çekilmez ise para size geri iade edilecektir! Bu yüzden gönderdiğiniz cepbank havalesi karşı taraftan bu süre içerisinde mutlaka çekilmelidir.

Cepbank yanlış numaraya para gönderdim nasıl iptal edebilirim diyorsanız aynı kural geçerli hiçbir suretle gönderilmiş olan para karşı taraftan çekilmiş ise banka şubesi veya müşteri hizmetlerini dahi arasanız işlemi iptal edemezsiniz. Cepbank para gönderme işlemlerinde gönderilen numaranın bir kaç kez üst üste kontrol edildikten sonra gönderilmesi hayati önem taşımaktadır.

  • İlgili Bankanın Mobil Uygulamasına ( İnternet Şubesine) giriş yapın,
  • Para transferleri, cepbank bölümüne tıklayın,
  • Bekleyen gönderiler basamağında yapmış olduğunuz işlemi arayınız,
  • Ekranda gözüken işlemlerden hangisini iptal etmek istiyorsanız seçiniz,
  • Ekranda yapılan işlem gözükmüyor ise para gönderilen numara parayı çekmiştir bu yüzden işlemlerden düşmüştür.