• AMERIKAN DOLARI
    32,5910
    % 0,11
  • AVUSTRALYA DOLARI
    21,1926
    % 0,16
  • € EURO
    35,0220
    % 0,42
  • £ POUND
    40,6938
    % 0,19
  • ¥ YUAN
    4,4962
    % 0,02
  • РУБ RUBLE
    0,3513
    % -0,07
  • ÇEYREK ALTIN
    4.044,00
    % -0,17
  • BIST 100
    9.722,09
    % 0,80

Akbank Bireysel Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Akbank Bireysel Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Akbank bireysel emeklilik telefon no üzerinden kolayca detaylı bilgi alma işlemleri yapılabilmektedir. Devlet desteklerinin de verilmesinin ardından bankalardan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında sunulan avantajlar birçok kişinin sisteme katılmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda biriken paralarını görüntülemek ve sistemin detaylarını öğrenmek isteyenler ise Akbank’ın dijital kanalları üzerinden hızlı bir şekilde işlem gerçekleştirebilmektedir.

Akbank Müşteri İletişim Merkezi’ne ulaşarak Hızlı Emeklilik Planı ile BES’e ilk adımı atma seçenekleri de sunulmaktadır. Bireysel emeklilik hesaplama ekranından veya müşteri iletişim merkezi üzerinden sorgulama yapılabilmektedir. Hafta içi 09.00 – 24.00, hafta sonu ise 09.00 – 19.00 saatleri arasında 444 11 11 nolu telefon numarası üzerinden detaylar öğrenilebilmektedir. Akbank bireysel emeklilik sorgulama işlemleri için AgeSA Hayat ve Emeklilik A.Ş. iletişim kanalları kullanılabilmektedir.

Akbank Bireysel Emeklilik Sorgulama

Akbank Bireysel Emeklilik Biriken Parayı Nasıl Öğrenebilirim?

Akbank bireysel emeklik ne kadar birikti sorusu BES’e katılan birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bireysel emeklilik kapsamında birken miktarın ne kadar olduğunu e – Devlet üzerinden de öğrenmek mümkündür. T.C. kimlik numarası ve Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama ekranına giderek müşterilerin dilediği zaman, son 2 yıla ait kazandığı BES devlet katkısı tutarını öğrenmeleri mümkündür.

Akbank Bireysel Emeklilik Sistemi uygulamalarına katılanların ise BES işlemleri için dijital kanallar üzerinden veya müşteri iletişim merkezleri ile görüşme sağlayarak BES hakkında merak ettikleri tüm detayları öğrenmeleri mümkündür. Bireysel Emeklilik ile devlet katkısı sağlanırken, AgeSA Hayat ve Emeklilik tarafından Akbank ile hizmet verilmektedir. AgeSA tarafından belirlenen işlem kanallarından her türlü işlem yapılması mümkündür.

Akbank Bireysel Emeklilik Sistemine Nasıl Girilir?

Akbank BES giriş işlemleri kolayca yapılabilmektedir. BES Otomatik Katılım Sistemi ile düzenli tasarruf yapılarak vatandaşların emeklilikte rahat etmeleri hedeflenmektedir. Akbank BES uygulamalarından yararlanmak isteyenlerin en yakın Akbank şubelerini ziyaret etmeleri veya müşteri iletişim merkezi üzerinden kolayca detayları öğrenmeleri mümkündür.

Akbank’ın mevcut mobil ve internet bankacılığı ekranları üzerinden de BES başta olmak üzere farklı birçok işlem gerçekleştirilebilmektedir. Bu kapsamda BES’e giriş yapmak isteyenlerin banka tarafından belirlenen kanallardan anında başvuru adımlarını tamamlayarak emeklilik sistemine dahil olmaları mümkündür.

Akbank Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir

Akbank Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir

Akbank Bireysel Emeklilik Kesintisi Ne Kadar?

Akbank bireysel emeklilik kesintisi farklılık gösterebilmektedir. Bu kapsamda sözleşmenin birikimi üzerinden ilk 5 yıl boyunca her yıl için asgari brüt asgari ücretin %8,5’i kadar tahsil edilmektedir. İlk yıl kesinti tutarının tamamı tek seferde, ikinci ve beşinci yıllar aralığında ise aylık olarak tahsil edilmektedir.

Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) konusunda yapılan yeni düzenlemeler sonrasında teşvikler de artmıştır. Bu tür devlet destekleri ile daha fazla kişinin BES’e katılmaları sağlanmaktadır. Akbank bireysel emeklilik sorgulama işlemleri ve diğer tüm detaylar için vatandaşların belirlenen iletişim kanalları üzerinden işlem gerçekleştirmeleri mümkündür.

Akbank Bireysel Emeklilik Kaç Yıl Ödenir?

Akbank bireysel emeklilik hesaplama işlemlerine göre en az 10 yıl boyunca sistemde kalmış olmak gerekmektedir. Bu şartın yanı sıra 56 yaşını doldurmak da gerekecektir. 10 yıl BES’te kalan ve 56 yaşını doldurmuş, tüm primlerini ödeyen kişiler emeklilikten yararlanabilmektedir. Emekli olduktan sonra birikimlerinizi tek seferde, toplu olarak veya düzenli olarak geri alma şansı da sunulmaktadır.

Mevcut emekliliğinize ek olarak BES sayesinde de ikinci bir emekli maaşı alarak emeklilikte çok daha rahat etmeniz mümkündür. BES ile genel emeklilik şartlarını sağlayanlar emekli olduktan sonra ödemelerini farklı şekillerde geri alabilmektedir.

Akbank Bireysel Emeklilik Başvuru Nasıl Yapılır?

Akbank bireysel emeklilik başvurusu kolayca yapılabilmektedir. Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında Müşteri İletişim Merkezi’ne ulaşarak anında işlem gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca otomatik katılım ile aksi yönde bir işlem yapılmadığı sürece BES’e otomatik olarak dahil olmak mümkündür. Akbank başta olmak üzere birçok banka tarafından BES kapsamında farklı avantajlar ve fırsatlar sunulmaktadır. Bunlardan da yararlanarak daha avantajlı bir emeklilik planı yapılabilir.

Akbank Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili birçok işlem dijital kanallar üzerinden, müşteri hizmetleri aracılığıyla veya banka şubelerinden yapılabilmektedir. Akbank bireysel emeklilik sorgulama işlemleri de yine Akbank’ın ilgili işlem kanalları kullanılarak kısa süre içinde yapılabilmektedir. BES ile ilgili her konuda müşteri iletişim merkezinden işlem yapılabilir.

Ayrıca bknz: Ticaret Yapmak İstiyorum Ne Satabilirim?