• AMERIKAN DOLARI
    32,5809
    % 0,01
  • AVUSTRALYA DOLARI
    21,1293
    % -0,10
  • € EURO
    34,9158
    % 0,12
  • £ POUND
    40,7851
    % 0,30
  • ¥ YUAN
    4,4963
    % 0,05
  • РУБ RUBLE
    0,3511
    % -0,13
  • ÇEYREK ALTIN
    4.058,00
    % 0,15
  • BIST 100
    9.722,09
    % 0,80

Vakıfbank Ehliyet Harcı Yatırma

Vakıfbank Ehliyet Harcı Yatırma

Vakıfbank işlem kanalları aracılığıyla ehliyet harcı yatırmak isteyen kullanıcılar için bu yazımızda doyurucu ve bilgilendirici bir şekilde yapabilecekler. Ehliyet harç ücretlerini kendilerine en yakın Vakıfbank ATM, internet bankacılığı veya şubelerinden gerçekleştirebilirler. ATM’ler de kartlı ve kartsız işlem yapılabildiği gibi bu işlemi mobil bankacılık üzerinden de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ayrıca en yakın Vakıfbank şubenize giderek TC kimlik numaralı kimlik kartınızı ve ehliyet harç ücretini gişe görevlisine vererek yatırabilirsiniz. Şimdi de harç ücretlerini yatırma madde madde  daha detaylı bir şekilde anlatalım.

Vakıfbank Müşterileri İçin Sürücü Belgesi Ödemesi Yapma Yöntemleri

Eskiden sadece banka kuyruklarında saatlerce bekleyerek bir harç veya ödeme yaparken, günümüz teknolojisi ve nimetlerinden faydalanarak tüm harç ve ödemelerimizi kısa sürede yapabiliyoruz. Vakıfbank güncellenen mobil bankacılık ve teknolojik yatırımları ile ödeme yöntemleri birden fazla hale gelmiştir. Sürücü harcı ödemesi yapmak istiyorsanız. Vakıfbank’a ait aşağıdaki yöntemleri tercih edebilirsiniz.

  • ATM Üzerinden,
  • ATM Üzerinden Kartsız İşlem Olarak,
  • Mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden

Aşağıda bu yöntemleri kullanarak nasıl ehliyet harcı yatırabilirsiniz anlatacağım.

Vakıfbank ATM’de Kartlı Ehliyet Harcı Yatırmak

Vakıfbank ATM’sinden kartlı bir şekilde ehliyet belgesi harç tutarını yatırmak için Vakıfbank kartınızın yanınızda olması veya Vakıfbank kartınızın olması gerekmektedir. Yanınızdaki kartı ATM’ye taktıktan sonra kart şifresini giriyorsunuz.

Daha sonra sırasıyla Ödemeler – Eğitim Ödemeleri – MEB Ödemeleri – Ehliyet Ödemeleri seçenekleri seçildikten sonra 11 haneli  Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı girdikten sonra ücreti ATM’nin para yatırma bölümüne yatırıyorsunuz. Şayet kartınızda ehliyet harcına yetecek kadar bakiye varsa ilgili hesabı seçerek yatırma işlemini yapabilirsiniz. Bu sayede karta para yükleme işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Vakıfbank ATM’de Kartsız Ehliyet Harcı Ödemek

Vakıfbank ATM’sinde kartsız para yatırma işlemini detaylı bir şekilde yol almanız için maddeler şeklinde sıralayacağım. Öncelikle kartsız ehliyet harcı yatırma işlemini yapmak için Vakıfbank kartınızın olmasına gerek yoktur. Kartsız para yatırma işleminde bütün bankalarda geçerli olmak üzere ATM’ye gitmeniz yeterli olacaktır. Yani kartlı yatırma da olduğu gibi banka müşterisi olmanıza gerek yoktur. Şimdi alt tarafa kartsız ehliyet harcı yatırma aşamalarını anlatacağım.

  •  Vakıfbank kartsız ehliyet harcını yatırmak için size en yakın Vakıfbank ATM’sine gidip menüden kartsız işlemler sekmesi seçilmelidir.
  • Kartsız işlemler menüsü seçildikten sonra önümüze açılan ekrandan “Ödemeler” seçeneğine basıyoruz.
  • Ödemeler seçeneğine tıkladıktan sonra bir sonraki ekranda “Eğitim Ödemeleri” ve ardından MEB ödemeleri seçeneği seçilmelidir.
  • Bu seçenekten sonra ehliyet ödemeleri seçeneğine girince TC Kimlik No istenmektedir. 11 haneli TC Kimlik No girildikten sonra harç tutarı ATM’nin para yatırma bölümüne yatırıp işlemi tamamlıyoruz.

Vakıfbank Online Sürücü Harcı Yatırmak

İnternet bankacılığı(mobil bankacılık) üzerinden ehliyet harcı yatırma işlemleri de ATM’den kartlı ve kartsız yatırma işlemine benzerdir. İnternet bankacılığı şifresini girdikten sonra sırasıyla Ödemeler, MEB ödemeleri, Ehliyet harcı ve ardından TC Kimlik numarası girilerek yatırma işlemini yapabilirsiniz. İnternet bankacılığından yatırma işlemini yapabilmek için hesapta harç tutarına yetecek kadar bakiye olması gerekmektedir.

Ehliyet Harç Ücretleri Ne Kadar? (Güncel)

Sürücü belgesi harcı için yatırılacak tutar belgenin türüne göre değişiklik göstermektedir.

  • A, A1 ve A2 sınıfı ehliyet harç ücreti: 370 TL
  • B sınıfı ehliyet harç ücreti: 1160,90 TL
  • F sınıfı ehliyet harç ücreti: 370 TL
  • C ve D sınıfı sürücü belgesi için ödenecek tutar: 1863,70 TL

E-Devlet Üzerinden Sürücü Harcı Yatırmak İçin Tıklayınız.

Bunların yanında bütün sınıflar için geçerli olan değerli kağıt bedeli 225 TL iken Vakıf bedeli de 45 TL olarak güncellenmiştir. Yani A, A1, A2 ve F ehliyetine sahip olmak için ödenek toplam tutar 542 TL, B sınıfı ehliyet için bu rakam 1090 Türk Lirasına denk gelmektedir. C ve D ehliyetleri içinde 1638 Türk lirasına tekabül etmektedir. H Sınıfı ehliyet nedir, engelli sürücü belgesi nasıl alınır? makalemize göz atabilir bilgi alabilirsiniz.