• AMERIKAN DOLARI
    32,5906
    % 0,35
  • AVUSTRALYA DOLARI
    20,9329
    % 0,31
  • € EURO
    34,8573
    % 0,34
  • £ POUND
    40,6659
    % 0,16
  • ¥ YUAN
    4,5006
    % 0,14
  • РУБ RUBLE
    0,3502
    % 1,11
  • ÇEYREK ALTIN
    4.266,00
    % -0,14
  • BIST 100
    9.672,24
    % 1,55

Depremzede Kredi ve Kredi Kartı Erteleme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Depremzede Kredi ve Kredi Kartı Erteleme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi ve kredi kartı erteleme başvurusu

Kredi ve kredi kartı erteleme başvurusu nasıl yapılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazı, bu zor dönemde ihtiyaç duyduğunuz finansal yardımı alabilmeniz için deprem kredisi veya kredi kartı erteleme başvurusu sürecinde size rehberlik edecek. Uygunluk koşullarını, başvuru sürecini ve başvurmanız gerekebilecek belgeleri açıklayacaktır. Bu makalenin sonunda, kredi ve kredi kartı erteleme başvurusu için ihtiyacınız olan bilgi ve kaynaklara sahip olacaksınız.

Faizsiz Kredi Erteleme

Faizsiz Kredi Erteleme

Ziraat Bankası Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Ertelemeden faydalanmak için bir başvuru formu doldurarak kredi sözleşmenizi ve depremde zarar gördüğünüzü gösteren belgelerinizi ibraz etmeniz gerekmektedir. Düzenli ödemelerinizi neden yapamadığınızı da detaylı bir şekilde açıklamanız gerekmektedir. Başvurunuzu gönderdikten sonra Ziraat Bankası başvurunuzu inceleyecek ve başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını size bildirecektir.

Onaylandıktan sonra, evinizde veya işyerinizde ayarlamalar ve onarımlar yapmak için ödemesiz süreyi kullanabilirsiniz. Alternatif gelir kaynakları veya yeni iş fırsatları aramak için de bu dönemi değerlendirebilirsiniz. Ödemesiz dönem boyunca, ödenmemiş kredi tutarı için sizden faiz veya gecikme ücreti alınmaz. Ancak, kredi ödemeleri ertelenirken, krediniz için düzenli sigorta primleri ödemeye devam etmeniz gerektiğini unutmamak önemlidir.

Halkbank Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Halkbank, depremzedelere kredi erteleme fırsatı sunuyor. Bu program, depremzedelerin herhangi bir ek ücret veya masraf olmaksızın kredilerini geri ödemelerini erteleyebilmelerini sağlar. Bu kampanyadan sadece deprem öncesinde Halkbank’tan kredi almış müşteriler yararlanabilmektedir.

Müşterilerin ertelemeden yararlanabilmesi için Halkbank müşteri hizmetlerine başvurarak hasar tespit belgesi ibraz etmesi gerekmektedir. Kanıtlar, hasar tespit raporlarını, fotoğrafları ve diğer belgeleri içerir. Gerekli belgeleri ibraz eden müşteriler ertelemeden yararlanabilecek ve kredi geri ödeme planında uzatma alabilecektir. Gecikme süresi, hasarın ciddiyetine ve kişinin durumuna bağlıdır. Genel olarak Halkbank, depremden etkilenenler için üç aylık bir erteleme sunar, ancak bu süre bireysel koşullara göre uzatılabilir. Ek olarak, müşterilerin hasarı onarmak için aktif olarak çalıştıklarını göstermeleri gerekmektedir. Halkbank, kredi erteleme imkânı sunarak depremzedelerin afet nedeniyle yaşadıkları maddi sıkıntıları aşmalarına yardımcı oluyor. Bu program ile müşteriler, kredilerini hemen geri ödeme endişesi durmadan hayatlarını yeniden inşa etmek için biraz zaman ayırabilirler.

İş Bankası Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

İş Bankası deprem mağdurlarına özel bir kredi erteleme sunuyor. Banka, ödenmemiş krediler veya kredi kartları için faizsiz altı aylık bir erteleme süresi sunacak. Erteleme süresi kişinin maddi durumuna göre iki yıla kadar uzayabilmektedir.

Erteleme hakkına sahip olanlar için banka, erteleme süresince tahakkuk eden tüm faiz ve tüm gecikme ücretleri ve diğer cezalardan feragat eder. Kredi ödemeleri de müşterinin ihtiyaçlarına göre tek seferlik toptan ödemelerden daha küçük aylık taksitlere kadar yeniden planlanacaktır. Kredi ertelemeye hak kazanmak için, müşterilerin depremden doğrudan etkilendiklerini kanıtlamaları gerekir. Bu, bir belediye tarafından düzenlenen bir rapor veya bir afet yardım kuruluşu tarafından düzenlenen bir rapor gibi belgeleri içerebilir. Onayın ardından müşterilerin kredi erteleme başvurusunda bulunmak istediklerini İş Bankası’na bildirmeleri ve ilgili koşulları kabul etmeleri gerekmektedir.

Kredi erteleme programı, deprem bölgelerinde yaşayan ve İş Bankası’ndan kredi veya kredi kartı borcu olan kişilere sunulmaktadır. Program ayrıca depremden olumsuz etkilenen küçük işletmeler için de geçerlidir. Bu özel kredi erteleme programı ve nasıl başvurulacağı hakkında bilgi almak için müşterilerin İş Bankası şubelerine başvurmaları gerekmektedir.

Vakıf Bank Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Vakıfbank depremlerden etkilenenler için kredi erteleme programı sunmaktadır. Depremden etkilenen ve Vakıfbank’tan kredisi olan herkese kredi erteleme planı sunulmaktadır. Kredi erteleme planı, depremden etkilenenlerin ek borç veya maliyete katlanmadan mali durumlarını yönetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu kredi gecikmesi, kredi puanınızı etkilemeyeceği gibi ilerideki kredi başvurularınızı da olumsuz etkilemeyecektir.

Kredi erteleme programına hak kazanabilmek için aşağıdaki kriterleri karşılamanız gerekir:

  • Vakıfbank’ta mevcut bir krediniz olmalıdır.
  • Hanenizin depremden etkilendiğini kanıtlayabilmelisiniz.
  • Krediniz iyi durumda ve güncel olmalı, geç ödeme veya temerrüt olmamalıdır.
  • Gelirinizin depremden etkilendiğini gösteren belgeler sunmalısınız.

Uygunluk kriterlerini karşıladıktan ve gerekli tüm belgeleri sağladıktan sonra Vakıfbank’ın online portalı üzerinden kredi erteleme başvurusunda bulunabilirsiniz. Banka, başvurunuzu inceler ve iki iş günü içinde karar verir. Onaylanırsa, daha fazla talimat içeren bir e-posta bildirimi alacaksınız.

Vakıfbank’ın kredi erteleme programı, depremden etkilenenler için mali durumlarını yönetmeleri ve işlerine geri dönmeleri için harika bir fırsat. Bu program ile bu zor zamanlarda ek borç yükü altına girmemelerini sağlayabilirler.

Kredi ve kredi kartı erteleme başvurusu

Depremzede kredisi nasıl ertelenir?

Kredi ve kredi kartı ödeme erteleme başvurusunda bulunabilirler. Birçok banka depremzedeler için özel kredi erteleme ve kredi kartı borç erteleme imkânları sağlamaktadır. Örneğin Ziraat Bankası, Halkbank, İş Bankası ve Vakıfbank depremzedelere kredi erteleme fırsatı sunuyor. Koşullar bankadan bankaya değişir, bu nedenle erteleme başvurusunda bulunmadan önce hüküm ve koşulları okumak önemlidir. Genel olarak depremzedeler duruma göre üç aya kadar erteleme başvurusunda bulunabilirler.

Kredi ve kredi kartı erteleme başvurusunda bulunmak için depremzedelerin her bankanın internet sitesinden veya şubelerinden temin edilebilecek bir talep formu göndermeleri gerekmektedir. Form, borçlunun bilgilerini, kredinin/kredi kartının ayrıntılarını ve gecikme nedenini içermelidir. Başvuru sahipleri, formu gönderdikten sonra, genellikle birkaç gün içinde açıklanacak olan bankanın kararını beklemek zorundadır.

Ertelemenin kredi/kredi kartı borcunu kapsamayacağını ve faiz oranlarının yine de uygulanabileceğini unutmamak önemlidir. Depremzedeler, daha fazla komplikasyondan kaçınmak için ödemeleri daha sonraki bir tarihte yapabileceklerinden emin olmalıdırlar. Depremzede iseniz farklı bankaların sunduğu erteleme seçeneklerini araştırmanızı ve bir an önce başvurmanızı öneririz.

Depremzedelerin Kredi Borçlarını Erteleme Şartları Nelerdir?

Bir kredi ertelemesine hak kazanmak için, depremzedelerin depremin mülkleri ve mali durumları üzerindeki etkisine dair kanıt sunmaları gerekir. Bu, polis raporu veya sigorta talebi gibi belgeleri içerebilir. Onaylanırsa, kredi erteleme 12 aya kadar ödemeleri kapsayabilir.

Depremin etkisiyle düzenli ödemelerini yapamayan depremzedeler, kredi kartı borçlarına da erteleme alabilecek. Kredi kartı sahibinin bu seçeneğe hak kazanabilmesi için depremin neden olduğu hasarı kanıtlaması gerekmektedir. Bu, sigorta talepleri veya polis raporları gibi belgeleri içerebilir. Kredi kartına 6 aya varan taksit seçeneği mevcuttur.

Kredi ve kredi kartı ertelemeleri depremzedeleri biraz olsun rahatlatsa da uzun vadeli bir çözüm olmadığını belirtmekte fayda var. Depremzedeler yine de borçlarını zamanında ve tam olarak ödemek için çaba göstermelidir çünkü bunun yapılmaması ek ücret ve faizle sonuçlanabilir.

Depremzedelerin Kredi Kartı Borcu Erteleme Şartları Nelerdir?

Hak kazanmak için, başvuranın mülküne verilen hasarın kanıtını, deprem nedeniyle kaybedilen maaşı ve geçerli bir sigorta poliçesi sunması gerekir.

Hâlihazırda kredi kartı borcu olan kişiler kredi erteleme için bankalarına başvurmalıdır. Ayrıca, aile veya arkadaşlar gibi başka kaynaklardan yardım almadıklarını da kanıtlamaları gerekir. Başvurmak için, başvuru sahiplerinin bankalarından temin edebilecekleri bir başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Form, kayıplarının belgelerini ve sigorta poliçesinin kanıtını içermelidir. Bankalar daha sonra başvuruyu değerlendirerek erteleme koşullarına karar verecek.

Genel olarak, çoğu banka altı aylık bir erteleme süresine izin verir ve erteleme süresi boyunca gecikme ücretlerinden veya cezalardan feragat eder. Erteleme süresi sona erdiğinde, borçlulardan ödemeleri tam olarak yapmaya devam etmeleri veya geç ücret veya cezaları ödeme riskini almaları istenecektir. Kredi alanların, erteleme süresinin sonunda ödenmemiş kalan herhangi bir kredi kartı borcunun tahsilat çabalarına ve olası yasal işlemlere konu olabileceğini anlamaları önemlidir. Bu nedenle kredi kartı borcu erteleme talebinde bulunanların bankaları ile iletişime geçerek başvurularının eksiksiz ve doğru olduğundan emin olmaları önemlidir.

Kredi ve kredi kartı erteleme başvurusu
Faizsiz kredi erteleme

Ayrıca bknz: Yapı Kredi Bireysel Emeklilik